Cappuccino se skládá z 1/3 espressa, horkého mléka a mléčné mikro pěny, která cappuccino zdobí. Capuccino se může posypat trochou kakaového či čokoládového prášku. Velkou roli hraje kvalita espressa a práce s mlékem. Pokročilejší přípravou cappuccina lze docílit latté art neboli malování obrázků do cappuccina.
Příprava
Ohřejeme mléko a vytvoříme mléčnou mikropěnu. V kávovarech JURA pomocí automatického cappuccinatoru. U pákových přístrojů ohřejeme mlého ručně v nerez konvičce přes horkou páru. Do šálku na capuccino připravíme espresso. Poté promícháme krouživým pohybem ruky mléko v konvičce, spojí se tak dvě vrstvy ohřátého mléka a pěny, které se mezi tím rozdělily. Vlijeme do kávy. Mléčnou pěnu můžeme dle chuti posypat kakaovým práškem nebo ozdobit čokoládovým toppingem.
Přísady
- 1dl mléka
- Kávová zrna
- Kakaový prášek (čokoládový topping)
- Cukr (podle chuti)
- Cappuccino šálek (cca 140 ml)