Slogan našeho e-shop

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný

Technologie pražírny

Technologie pražírny

Milujeme nejen dobrou kávu, ale také špičkové a kvalitní technologie. Pro pražení kávy používáme jako jedna z mála pražíren v České republice jak moderní horkovzdušné pražírny německého výrobce NOVOROASTER, tak i klasickou bubnovou pražírnu s velikostí pražící dávky až 15kg. Díky počítačem řízenému pražení podle jasně daných pražících profilů můžeme garantovat stabilní kvalitu každé pražené dávky.

Kávu třídíme a kontrolujeme

Abychom si byli skutečně jisti, provádíme kontrolní měření stupně pražení našich káv dle mezinárodně uznávané stupnice AGTRON. Tento kontrolovaný způsob pražení nám umožňuje každou kávu pražit s ohledem na její charakteristické chuťové vlastnosti i budoucí způsob přípravy kávy.

V průběhu zpracování a zejména sušení kávy na plantážích a farmách se může do zelené kávy dostat malý kamínek. Proto u nás v pražírně používáme profesionální destoner. Je to zařízení které umí kávu s maximální přesností přetřídit a odloučit případné nečistoty, které by mohly poškodit mlýnek Vašeho kávovaru. Díky tomu je káva BANUA bezpečná například i pro citlivé mlýnky automatických kávovarů.

Kávu balíme s velkou péčí

Po zabalení kávy používáme výhradně bariérové sáčky s aromaventilem. To nám umožňuje balit kávu bezprostředně po upražení, díky čemu si káva BANUA zachovává ideální chuťové vlastnosti po delší dobu. Po zabalení je každý sáček signován systémem značení data a šarže na každém sáčku. Nově pak připravujeme i tisk QR kódu po jehož naskenování si zobrazíte celou historii i původ kávy v daném sáčku. 

Výběrovou čerstvě praženou kávu také balíme do kávových kapslí kompatibilních s kávovary Nespresso*. Proto si mohou i milovníci kávy, kteří vlastní kapslový kávovar vychutnat jedinečný zážitek z kávy BANUA či z jednodruhových plantážních káv od vybraných farmářů. Díky námi používané technologii balení jsme schopni vyrobit jak malé degustační množství kávových kapslí, tak i velké série.

 

Technická data naší pražírny

  • Velikost jedné pražené dávky horkovzdušné pražírny cca 500g - 3kg 
  • Kapacita konvekčního pražení (horkovzdušná pražírna) cca 80kg / den
  • Velikost jedné pražené dávky bubnové pražírny cca 7kg - 15kg (optimum 11kg)
  • Kapacita kondukčního pražení (bubnová pražírna) cca 400kg / den
  • Kapacita balení zrnkové kávy cca 200 sáčku / hodinu
  • Kapacita balení kávy do kapslí (pro kávovary Nespresso*) 300-500 kapslí / hodinu

 

*Tato značka patří třetím osobám, které nemají žádnou souvislost s JABLUM Czech s.r.o. či BANUA café