Každý člověk je jiný a každý má také jiné chuťové požadavky. Stejně tak i každá odrůda kávy má své typické chuťové vlastnosti. A i ty se mohou vlivem různých klimatických podmínek v různých letech měnit. Kvalitní zrnka kávy BANUA pochází zejména z vysokohorských plantáží mexického státu Chiapas. V nadmořské výšce více než 1100 metrů nad mořem získává naše káva jemnou chuť s minimem kyselosti.
Charakteristika kávy BANUA
Druh kávy | 100% arabica, směs zrn z různých plantáží |
Lokalita | Mexiko oblast Chiapas a vybrané platnáže latinské Ameriky |
Nadmořská výška | 1100 - 1200 metrů nad mořem |
Zpracování zrn | mokrý proces |
Pražení | káva je pražena v pražírně společnosti JABLUM Czech v České republice |
Způsob pražení | kombinace konvekčního a kondukčního pražení, dle vlastní receptury |
Chuťový profil | velmi mírná acidita, jemná chuť se stopami oříšků, čokolády a ovocnou vůní |
Nejsou to jen plantáže v oblasti Chiapas, ale také další vybrané plantáže v latinské americe, kde vybíráme kvalitní kávová zrna pro kávu BANUA. Po sklizni čeká na plody kávovníku ještě dlouhý proces, než se při pražení přemění ze zelené kávy v čerstvě upražená kávová zrna kávy. A právě pražení je jeden z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy.
Díky našemu způsobu pražení najdete v chuti kávy BANUA stopy oříšků a čokolády. Káva BANUA má spíše sladší chuť s minimem kyselosti a plným tělem. Kávu čerstvě pražíme každý týden, díky tomu se k Vám dostává vždy čerstvá v maximální chuťové kondici - ochutnejte kvalitní čerstvě praženou kávu BANUA...