Slogan našeho e-shop

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný

Chuť kávy

Chuť kávy

Každý člověk je jiný a každý má také jiné chuťové požadavky. Stejně tak i každá odrůda kávy má své typické chuťové vlastnosti. A i ty se mohou vlivem různých klimatických podmínek v různých letech měnit. Zrnka kávy BANUA pochází zejména z vysokohorských plantáží mexického státu Chiapas. V nadmořské výšce více než 1100 metrů nad mořem získává naše káva jemnou chuť s minimem kyselosti.

Charakteristika kávy BANUA

Druh kávy100% arabica, směs zrn z různých plantáží
LokalitaMexiko oblast Chiapas a vybrané platnáže latinské Ameriky
Nadmořská výška1100 - 1200 metrů nad mořem
Zpracování zrnmokrý proces
Praženíkáva je pražena v České republice podle receptury BANUA
Chuťový profilvelmi mírná acidita, jemná chuť se stopami oříšků, čokolády a ovocnou vůní

 

Nejsou to jen plantáže v oblasti Chiapas, ale také další vybrané plantáže v latinské americe, kde vybíráme kvalitní kávová zrna pro kávu BANUA. Po sklizni čeká na plody kávovníku ještě dlouhý proces, než se při pražení přemění ze zelené kávy v čerstvě upražená kávová zrna kávy. A právě pražení je jeden z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy.

Díky našemu způsobu pražení najdete v chuti kávy BANUA stopy oříšků a čokolády. Káva BANUA má spíše sladší chuť s minimem kyselosti a plným tělem. Kávu čerstvě pražíme každý týden, proto se k Vám dostává vždy čerstvá v maximální chuťové kondici - ochutnejte čerstvě praženou kávu BANUA...