Slogan našeho e-shop

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný

Capuccino

Capuccino

Cappuccino se skládá z 1/3 espressa, horkého mléka a mléčné mikro pěny, která cappuccino zdobí. Capuccino se může posypat trochou kakaového či čokoládového prášku. Velkou roli hraje kvalita espressa a práce s mlékem. Pokročilejší přípravou cappuccina lze docílit latté art neboli malování obrázků do cappuccina.

Příprava

Ohřejeme mléko a vytvoříme mléčnou mikropěnu. V kávovarech JURA pomocí automatického cappuccinatoru. U pákových přístrojů ohřejeme mlého ručně v nerez konvičce přes horkou páru. Do šálku na capuccino připravíme espresso. Poté promícháme krouživým pohybem ruky mléko v konvičce, spojí se tak dvě vrstvy ohřátého mléka a pěny, které se mezi tím rozdělily. Vlijeme do kávy. Mléčnou pěnu můžeme dle chuti posypat kakaovým práškem nebo ozdobit čokoládovým toppingem.

Přísady

  • 1dl mléka
  • Kávová zrna
  • Kakaový prášek (čokoládový topping)
  • Cukr (podle chuti)
  • Cappuccino šálek (cca 140 ml)